Witam!
Ktoś tu wspominał o nerkach. Niestety dolegliwości z nimi związane są naprawdę okropne. W szczególności ta cała kamica nerkowa. Zapytacie pewnie co to takiego? Otóż trochę na ten temat poczytałam i znalazłam, wartościowe źródło z informacjami na ten temat. Już wam je podrzucam
https://www.dbajonerki.pl/schorzenia-nerek/kamica-nerkowa . Jest to artykuł napisany przez prawdziwego eksperta, więc z cała pewnością nie trzeba się martwić o prawdziwość zawartych tam informacji. W dzisiejszym świecie takie źródło wiedzy to prawdziwy skarb, szczególnie w takim temacie jak zdrowie. Ale nie napisałam w końcu o samym problemie. Jak mówi Pan doktor, kamica nerkowa to taki stan w którym w naszych drogach moczowych występują tzw. kamienie. Tyle ode mnie, jakbyście chcieli poczytać więcej, to w artykule znajdziecie pełne informacje napisane oczywiście w fachowy sposób. W tym wpisie jest jeszcze dużo więcej informacji o kamicy nerkowej. Więc jeżeli ten problem dotyczy was albo waszych bliskich, to polecam sprawdzić samemu i dowiedzieć się jak poradzić sobie z tym problemem. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia.